26 augustus 2005

Rivierenhof: groene long van Deurne

RivierenhofZoals bekend ligt het Rivierenhof nauw aan het hart van Groen! Deurne. Niet alleen door de gratis Rivierenhofconcerten die vandaag hun laatste aflevering beleven, maar vooral ook omdat het een groene long voor heel wat groepen recreatiezoekers of sportbeoefenaars is. De voorbije jaren heeft het beheer van het provinciale domein dan ook heel wat inspanningen geleverd om het auto-arme karakter te benadrukken.
Peter Verdyck, diensthoofd, aanvaardt in dank suggesties voor slogans die de bezoeker moeten stimuleren om de auto thuis te laten. Maar ook op andere domeinen wil de parkdirectie op een ludieke manier bezoekers wijzen op enkele parkregels.
Naar aanleiding van een uitspraak van dichter Vitalski, die in het park zijn conditie op peil tracht te houden, zegt Peter Verdyck in GVA: "Wandelen en joggen is hier een stuk aangenamer geworden. Maar wij volgen graag Vitalski' suggestie en zullen met zijn volkspo√ęzie 'Uw auto is de klos, want hoort niet in een bos' en 'Uw auto is tof, maar niet in deze hof' ons publiek verder sensibiliseren."

"Sterker nog, wij dagen Vitalski uit om van het Rivierenhof een nog aangenamere plek te maken. Ongetwijfeld kan Vitalski met zijn talenten ook die bezoekers aanspreken die hun hond niet aan de leiband houden, die de hondenpoep niet meenemen, die met een brommertje door het park razen, die graffiti spuiten (en soms nog wel op verkeersborden), die sluikstorten, ... Kortom, een uitdaging een nachtburgemeester en volksdichter waardig."

Suggesties die u ons mailt, zullen we zeker aan de parkdirectie overmaken.

Geen opmerkingen: