03 november 2005

Schepen Erwin Pairon stelt plannen nieuwe Bremweide voor

Na de voorziene hoorzittingen met de gebruikers stelde Schepen Pairon de nieuwe plannen voor de Bremweide voor. De heraanleg van het 33 hectare grote domein zal 200.000 euro kosten, en werd al goedgekeurd door de gemeenteraad. Het plan zal in 2006 worden uitgevoerd, maar wordt vrijdag 4 november eerst voorgelegd aan enkele belanghebbende organisaties. Maar Pairon wil van de Bremweide een plek voor iedereen maken.

Bij de consultatie was zowat iedereen het eens over het verwijderen van de vijver. "Die is vuil, lek, en ligt bovendien hoger dan de omgeving", aldus Pairon. En dus ruimt de vijver plaats voor een speelplek voor de jeugd. Het is de enige grote ingreep in de Bremweide, want de oorspronkelijke plannen van de bekende landschapsarchitect Wirtz uit 1970 blijven onveranderd.

Pairon benadrukte dat de plannen voor de Bremweide aansluiten op die voor de aanleg van een stadsrandbos in Deurne. Dat stadsrandbos moet er komen in het nabijgelegen open ruimtegebied Ertbrugge-Fortvlakte. Het is de bedoeling dat er een randstedelijk groengebied ontstaat van 150 hectare. De Vlaamse regering heeft in mei voor dat stadsrandbos de eerste tien hectare aangekocht.

Klik op de titel van dit bericht voor de volledige perstekst.

Geen opmerkingen: