25 november 2010

Deurne-Zuid steunt slachtoffers overstromingen

Dit jaar zijn zowel Pakistan als India getroffen door overstromingen. In Pakistan stonden grote delen van het land onder water. In India was het vooral de stad Ladakh die overspoeld werd.

In de buurt van het vliegveld van Deurne slaan een aantal organisaties de handen in elkaar om geld in te zamelen. Zangroep Hei Pasoep, parochie Sint-Jozef, buurtwerk

't Vliegerke en Oxfamwereldwinkel Deurne organiseren een avond met muzikale optredens op vrijdag 3 december om 20u. Zowel de strijdkoren Tosangana en Hei Pasoep als het blokfluitensemble Les idées heureuses zullen op het gelegenheidspodium in de Sint-Jozefkerk staan, in de Boekenberglei 211 te Deurne, met vooraf en naderhand nog de mogelijkheid voor een hapje en een drankje in zaal Drakenhof. De opbrengst van de avond wordt verdeeld over de Pakistan Trade Union Defend Campaign, die medische hulp geeft, en de organisatie SOS Choklamsar die aan heropbouw doet. De buurt tussen het Te Boelaar- en het Boekenbergpark heeft ondertussen een traditie in solidariteitsacties met door rampen getroffen streken.
Kaarten (10/12 euro) Wereldwinkel, Vosstraat 7, Borgerhout of Pastorij, Boekenberglei 207, Deurne.