24 juni 2014

Resultaten AIRbezen meetcampagne voor Deurne

De resultaten van de AIRbezen meetcampagne voor District Deurne, een kaartje van Deurne Noord en Centrum (noordelijk Rivierenhof) en een kaartje van Deurne-Zuid.
Wat te verwachten was klopt, veel verkeer levert veel fijn stof op, ook in de wijken die verderaf van de grote verkeersassen liggen. Het goede nieuws is dat een doordachte inrichting van het openbaar domein heel wat verbetering kan opleveren: open ruimtes creëren zodat er meer windcirculatie is.
Slecht nieuws is er ook weer voor de wijk rond de Ten Eekhovelei, daar is het toch lichtjes dramatisch. Daar heeft men een drukke straat met veel verkeer en aan de achterzijde nog eens de ring. Daar nog een open sleuf maken met 27 rijstroken is ronduit crimineel. Teken een bezwaarschrift tegen het GRUP (Ruimtelijk Uitvoeringsplan): een type bezwaarschrift vind je hier:http://www.ademloos.be/petitie/grup-oosterweel
De belangrijkste beleidsaanbeveling is gewoon dat het autogebruik in heel de stad moet verminderd worden. Een zg. milieuzone enkel binnen de singel is niet voldoende, het vervuilende verkeer moet uit heel Antwerpen geweerd worden, op uitzondering van enkele overslagzones na.
meer informatie en tips voor wat je er zelf ook aan kan doen vind je hier:
https://www.uantwerpen.be/nl/onderzoeksgroep/endemic/onderzoek/projecten/airbezen/