16 december 2016

District Deurne valt ook in de prijzen met wedstrijd openbaar groen

De Vereniging voor Openbaar groen (VVOG) heeft de winnaars bekendgemaakt van de finale van de Groene Lente 2016. Met de Groene Lente wil VVOG openbaar groen promoten door interessante, creatieve en vernieuwende groenprojecten in de kijker te plaatsen.  Er zijn verschillende categorieën, van bijen vriendelijke gemeente, openbaar groen tot bloemengemeente.  “Dit jaar schreven we ons in voor de categorie bloemengemeente” zegt Karen Maes schepen van Groenvoorziening. ‘We wilden onze kleurrijke vaste aanplantingen in de kijker zetten, in het voorjaar en de zomer gaven zij naast onze bloementorens extra kleur in Deurne. We wilden graag ook het duurzame karakter van kleurrijk groen in de verf zetten.’
Uit het projectdossier:
Op de Gallifortlei werden de bestaande verhoogde plantvakken vernieuwd. We wilden de straat meer kleur geven door een mix van kleurrijke onderbeplanting die doorheen het voorjaar en zomer steeds andere kleuren geeft. Ter hoogte van de ingang van het park Rivierenhof werd dit jaar een middenberm met oversteekplaats aangelegd. Hier werd Rosa ‘Bokatrack’ (Short Track) aangeplant. Ze geven een hele zomer bloem en zijn ook redelijk resistent tegen strooizout.
Met het ingediende dossier won het district Deurne twee bloemensymbolen.

‘We zijn blij dat we met onze erkenning, dit bewijst dat je met duurzame vaste planten, ook een bloemengemeente kan zijn!’ aldus Karen Maes.