25 juli 2018

GROEN Deurne eist dringend maatregelen tegen dubbel parkeren.


Mensen die kiezen om hun  boodschappen per fiets te doen, mogen niet het slachtoffer worden van buren die voor alles in hun auto springen.

Groen Deurne is verbolgen over de verkeersagressie waarbij vorige zondag een man voor de ogen van zijn pleegdochter van zijn fiets werd geslagen door een autobestuurder.
Aanleiding van dit zinloos geweld: een opmerking van de fietser aan de bestuurder die dubbel parkeerde  voor de nachtwinkel in de Gallifortlei.

Het dubbel parkeren op de Gallifortlei en het voortdurend in en achterwaarts uitrijden uit de haakse parkeerplaatsen is echt een groot probleem en een permanent gevaar voor de vele fietsers die er passeren.
Ook in andere straten is dubbelparkeren een plaag. Aan de Lakborslei ter hoogte van de bakkerijen en nachtwinkels bijvoorbeeld, waar de fietspaden gelijkgronds zijn en er regelmatig aanvaringen met autobestuurders die van geen wijken willen weten.

Snel geld halen bij de bank, een brood bij de bakker, een pak chips in de nachtwinkel…je auto gewoon even dubbel parkeren, het lijkt wel de norm geworden.

Groen Deurne vraagt dan ook dringend maatregelen!!

Mensen die consequent kiezen om hun boodschappen per fiets te doen, mogen niet het slachtoffer worden van de hardleerse buren die voor alles in hun auto springen.

Heel soms passeert een politie die dan achter de geparkeerde wagen gaat staan en de bestuurder aanmaant om verder te rijden maar er is meer nodig. De politie moet van de strijd tegen dubbel parkeren een prioriteit maken. Op korte termijn eisen wij dan ook meer politiecontroles en effectieve boetes voor dubbelparkeerders.

Maar alleen structurele maatregelen kunnen de fietser echt beschermen. Deurne kent nog wel heel wat brede lanen waar een fietspad of een duidelijk afgescheiden fietsstrook kan aangelegd worden. Zo is dit alvast mogelijk op de Gallifortlei als het gevaarlijke dwarsparkeren wordt afgeschaft.
Groen Deurne steunt de elk jaar weerkerende campagne die mensen aanzet om hun boodschappen met de fiets te doen  ‘Zo dichtblij’( het vroegere‘Met belgerinkel naar de winkel’) maar wil er ook en vooral voor zorgen dat die fietsers veilig kunnen winkelen.

Karen Maes                                                                       Elke Van Seeveren
Districtschepen                                                                 voorzitter Groen Deurne