24 november 2004

Tramlijn 12 langer of niet?

Méér bomen, méér parkeerplaatsen, én tegelijk een vlotte tramverbinding. Dat is waar Groen! voor zorgt.

Persbericht GROEN! Deurne

Het dossier van de tramlijnverlengingen ligt al lang op de tekentafels. De beslissing van deze verlenging werd genomen op hoger niveau en daar is weinig aan te doen. Wat we wel kunnen doen is zorgen voor een goed dossier, waar vele mensen baat bij hebben.

Of het echt nodig is dat tramlijn 12 verlengd moet worden, is dus niet de vraag. Bij elke verandering heb je voor- en tegenstanders die beiden hun argumenten op tafel leggen.

Als je echter met verkeerde informatie die discussie aanvangt, dan speel je vals. En dat is wat het Vlaams Belang in Deurne weer doet. Goedkoop succes willen behalen door steeds weer simplistische slogans te roepen en foutieve informatie te verspreiden.

Onze districtsschepen Walter Verbruggen heeft van bij het begin dit dossier gevolgd en bijgestuurd vanuit de afspraken die op het districtscollege werden gemaakt. Hij heeft ervoor gezorgd dat het aantal bomen na de aanleg bijna verdubbelt en dat het aantal parkeerplaatsen in het geheel van het ontwerp stijgt.
Wie dus beweert dat er minder parkeerplaatsen zullen zijn en minder bomen, liegt !

In plaats van af te wachten tot de ganse bevolking heeft kunnen kennis nemen van de plannen op 3 en 4 december in de gebouwen van AWV tegenover de Makro aan de August Van de Wielelei, komt het Vlaams Belang op de volgende districtsraad al af met adviezen om de tramlijnverlenging weg te stemmen. Alsof de districtsraad dit zou kunnen !

Pure volksbedriegerij en alweer een extra hoop chagrijn.

We hopen dat vele mensen slimmer zijn en mee constructief willen denken en zoeken.

Luk Wellens, Voorzitter GROEN! Deurne