03 mei 2005

Stad moet huiswerk voor herindeling van de zone Ruggeveld overdoen.

De Vlaamse overheid staat niet toe dat er gebruik wordt gemaakt van het tracé voor de spoorontsluiting aan om alle verenigingen en sportinfrastructuur een deftige plaats op het Ruggeveld te geven.
"Vooraleer het BPA, waarin de zwembaden, de sporthal en eventueel ook een overdekte skipiste zijn opgenomen, te laten goedkeuren, moeten wij ons huiswerk opnieuw maken", zegt Chantal Pauwels. "Op basis van de visie die nu klaar is, moet daarom een nieuwe evenwichtsoefening worden gemaakt in samenspraak met de Stad, de Provincie en de gebruikers."
"De principes of de grote lijnen zijn wel goedgekeurd", vult Patrick Dictus van Stadsontwikkeling aan. "Omdat de 'puzzel' van het sportcluster al zo complex is, moeten bijna alle clubs schuiven. Pas na deze nieuwe ontwerpoefening kunnen we concreet zeggen wie naar waar verschuift. Niemand wordt verbannen, maar wel beter geïntegreerd in het geheel."
In elk geval zullen de verenigingen nu wel betrokken worden bij de plannen, dat was in het verleden niet altijd zo.
Op 18 mei organiseert het Stedelijk Wijkoverleg een nieuwe vergadering over het BPA.
Schepen Chantal Pauwels (Groen!) wil nog voor de zomer een volledig nieuw BPA ter voorlopige goedkeuring aan het schepencollege voorleggen.

Geen opmerkingen: