06 juni 2005

In eerste selectie al 5 speelstraten in Deurne aangeduid

Het project speelstraten is een samenwerking tussen de jeugddienst en Opsinjoren en gaat dit jaar haar zesde jaar in. Met speelstraten wil de stad kinderen ruimte geven om tijdens de vakantieperiode een week te spelen in hun straat. Enkel auto's van bewoners mogen de straat stapvoets inrijden en moeten steeds voorrang geven aan spelende kinderen. De speelstraat schept niet alleen ruimte voor de kinderen om buiten te spelen, maar biedt ook alle buren de kans om elkaar ongedwongen op straat te ontmoeten.

De 45 speelstraten in heel Antwerpen zijn enkel het resultaat van de eerste selectievergadering. De straten in Deurne die hun aanvraag beloond zagen zijn:
Van Notenstraat, Louis Janssenslaan, Ravelsbergstraat, Van Lissumstraat, Knyffstraat.

In totaal kwamen 90 aanvragen voor speelstraten binnen (in heel Antwerpen). In een tweede selectievergadering wordt de rest van de aangevraagde straten behandeld.

Net als de vorige jaren worden alle meters en peters die instaan voor het goede verloop van de speelstraat uitgenodigd om de speelcontracten voor hun straat te ondertekenen. De ondertekening vindt plaats op woensdag 15 juni om 20 uur in het Stadhuis, Leyszaal in aanwezigheid van schepen Voorhamme en schepen Pauwels.

Geen opmerkingen: