21 oktober 2006

Een "rondje" voor de tram in Deurne


Het stadsbestuur besliste gisteren dat ze principieel akkoord gaan om de keerlus voor de tram in de Boekenberglei te vervangen door een ‘rondlus’ Cruyslei-Boekenberglei-Gitschotellei.
Het idee om de keerlus te vervangen door een ’rondlus’ kwam er in overleg met De Lijn, het district Deurne, de verkeerspolitie en TV SAM (Studiegroep Antwerpen Mobiel).
De stad wil als regisseur van het openbaar domein en in het kader van de tramdoortrekking naar Borsbeek een ontwerp laten maken voor Gitschotellei-Drakenhoflaan-Boekenberglei. Dat ontwerp kan dan dienen als basis voor de verdere uitwerking van het dossier door TV SAM.
De mogelijkheid om de keerlus in de Boekenberglei te vervangen door een ‘rondlus’ Cruyslei-Boekenberglei-Gitschotellei (of omgekeerd) biedt heel wat voordelen:
• De doortrekking van de tram in de Gitschotellei kan een eerste aanzet zijn om een tram door te trekken naar Borsbeek, wat past binnen het Masterplan en het s-RSA.
• De hinderlijke keerlus in de Boekenberglei kan verdwijnen.
• Het tramverkeer in de Cruyslei vermindert aangezien tramlijnen 8 en 11 er op korte termijn nog maar in één richting door moeten rijden.
• Dit project kan als hefboom gebruikt worden om een gedeelte van de Gitschotellei/Drakenhoflaan opnieuw aan te leggen.
De plannen die vrijdag werden goedgekeurd, moeten de volgende maanden concreet worden gemaakt. De eerste resultaten zullen niet zichtbaar zijn voor de zomer van 2007.

Geen opmerkingen: