22 september 2007

Ecologische zwemvijver Boekenbergpark genomineerd voor deelname aan "Thuis in de stad"

Het college van de stad Antwerpen besliste op 21 september om weer deel te nemen aan de ‘Thuis in de stad’-prijs en drie Antwerpse projecten in te dienen voor de ‘Thuis in de stad’-prijs 2007 van de Vlaamse overheid. Het gaat om de projecten Zwemvijver Boekenbergpark, Culinaire ontdekkingen Antwerpen Noord en Opsinjoren.

In het kader van het Vlaams stedenbeleid kent de Vlaamse overheid voor de zevende maal de ‘Thuis in de stad’-prijs toe. Het doel van de ‘Thuis in de stad’-prijs is:
• steden te belonen voor innovatieve realisaties;
• innovatie op vlak van stedelijkheid te stimuleren door geslaagde projecten onder de aandacht te brengen;
• goede voorbeelden te verzamelen om het stedenbeleid in de toekomst te stofferen en te inspireren.

Dit jaar zijn er drie categorieën en worden er vier stadsinitiatieven bekroond:
• prijs categorie 1 bekroont één geïntegreerd infrastructureel project dat de stad zowel ruimtelijk als fysiek verandert en waarbij verschillende aspecten van stedelijkheid aan bod komen. De prijs bedraagt 125 000 euro;
• prijs categorie 2 - die elk jaar een ander thema kent - bekroont een innovatief project van stedelijk ondernemen dat door de stad geïnitieerd of ondersteund wordt en dat door de verweving van functies bijdraagt tot een sterke stedelijke dynamiek. De prijs bedraagt 25 000 euro;
• prijs categorie 3 bekroont een innovatief bewoners-, buurt- en wijkinitiatief dat door de stad (h)erkend en gestimuleerd wordt. Er worden maximaal 2 prijzen uitgereikt. De prijs bedraagt 25 000 euro, te verdelen over de twee winnaars.

De stad dient het project van de ecologische zwemvijver in het Boekenbergpark in voor categorie 1 (de andere projecten voor resp. cat. 2 en 3).

Een multidisciplinaire jury zal in het najaar de inzendingen van de verschillende steden beoordelen en de winnaars bekendmaken.

Klik op de titel van dit bericht voor meer informatie over de ‘Thuis in de Stad’-prijs (www.thuisindestad.be).

Geen opmerkingen: