Wie bedenkt zo iets? Er gebeurden al eerder ernstige ongelukken met fietsers door obstakels op het fietspad bij eerdere heraanleg Ruggeveldlaan (noordelijk deel). Leren ze het dan nooit!
(klik op de foto voor een grotere weergave).
Momenteel
wordt de laatste hand gelegd aan de herinrichting van de Ruggeveldlaan te Deurne.
Men heeft in het midden van de rijbaan een vrije trambaan aangelegd. Omdat hier binnenkort een tram zal rijden (of de eerste jaren nog niet, daarover is grote onduidelijkheid), heeft men ook verkeerslichten geplaatst bij 8 nieuwe oversteekplaatsen. Deze lichten heeft men echter pal op het fietspad geplaatst. Daar het voetpad hier zeer smal is (en vaak overgroeid), wordt het fietspad echt te smal. De oversteekplaatsen houden ook totaal geen rekening met het feit dat je als fietser het fietspad blokkeert als je staat te wachten om over te steken. 1 van deze oversteekplaatsen heeft zelfs een verval van een 20 tal centimeters. Dit is veel te hoog om op de fiets te blijven zitten en hier moet men dus afstappen.
Het fietspad zelf was al in slechte staat voor de werken en is nu helemaal vernield. Je kan bijna zien waar de graafmachines over het fietspad reden en waar zware materialen werden geplaatst. Het gevolg: nog meer putten, losliggende tegels en dus minder comfort en meer onveiligheid (zeker voor jonge fietsers). Het voetpad wordt op vele plaatsen gescheiden door een kops geplaatste rij tegels. Een typisch obstakel wat voor valpartijen zorgt als men dit schuin moet dwarsen (om uit te wijken voor een put of een verkeerslicht).
Deze weg leidt naar enkele sportclubs, de atletiekpiste, het speelbos en de lokalen van enkele jeugdbewegingen. Nodeloos te vermelden dat comfort en veiligheid hier dus zeer belangrijk zijn.
En zoals zo vaak: nieuwe stukken asfalt op grote delen van dit stuk Ruggeveldlaan, nieuwe trambedding maar het fietspad hoefde niet vernieuwd te worden...
22 september 2014
Trainingsvluchten luchthaven Deurne blijven in stijgende lijn, tegen de bepalingen van de milieuvergunning.
De passagierscijfers voor de luchthaven van Antwerpen voor augustus 2014 zijn officieel gepubliceerd (http://www.antwerp-airport.be/contentpage_nl.php?p=statistieken).
De trend blijft: een globale daling van 20% tov zelfde periode 2013.
De lijnvluchten blijven het slecht doen (-32%). Het is nu stilaan echt wel duidelijk dat Flybe (vlucht naar London Southend) geen groot succes wordt.
T.o.v. vorige maand is het aantal lijnpassagiers gedaald met 700 (hoewel augustus doorgaans wat minder passagiers telt dan juli) en teruggevallen tot op het niveau van juni (vóór de komst van Flybe)! Juli was dus inderdaad waarschijnlijk een eenmalige “hoogvlieger”, met een groot aantal niet-betalende VIP’s, die met de inauguratievluchten mochten meevliegen.
T.o.v. vorige maand is het aantal lijnpassagiers gedaald met 700 (hoewel augustus doorgaans wat minder passagiers telt dan juli) en teruggevallen tot op het niveau van juni (vóór de komst van Flybe)! Juli was dus inderdaad waarschijnlijk een eenmalige “hoogvlieger”, met een groot aantal niet-betalende VIP’s, die met de inauguratievluchten mochten meevliegen.
We moeten ons dan ook niet teveel zorgen moeten maken over de aangekondigde vluchten van Jetairfly vanaf Pasen volgend jaar: tenzij ze echt met hun prijzen gaan stunten (wat ze alleszins niet lang kunnen volhouden en wat Ryanair, dat vanuit Zaventem op exact de zelfde bestemmingen vliegt, waarschijnlijk onmiddellijk met nieuwe promotietarieven zal counteren), zulkeb geen grote aantallen passagiers naar Deurne afzakken. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan men nu al stellen dat de aangekondigde aantallen van 60.000 extra passagiers/jaar (= 2 vluchten/week x 50 weken x 100 PAX/vlucht x 3 bestemmingen x h/t) niet zullen gehaald worden… Overigens kunnen de vliegtuigtypes die deze verbindingen zullen vliegen niet volledig gevuld kunnen worden met passagiers. De keuze voor toeristische bestemmingen is overigens een aanfluiting van de eerdere verklaringen van de Vlaamse regering dat de luchthaven een toekomst heeft als zakenluchthaven. Die zakenvluchten blijven kwakkelen (+4%).
De training- en touringvluchten (tegen de verplichtingen van de milieuverplichting in) blijven echter in stijgende lijn (+5%). Juist omwille van mogelijke veiligheidsrisico's diende het aantal trainingsvluchten beperkt te worden.
06 september 2014
Fietsersbond Deurne voert actie voor fietsvriendelijke winkelstraat Herentalsebaan
Ter gelegenheid van de braderij op de Herentalsebaan vroeg de Deurnese afdeling van de Fietsersbond met meer dan 100 actievoerders van alle leeftijden aandacht voor een fietsvriendelijke herinrichting van de Herentalsebaan. Nu is dit een parcours Paris-Roubaix waardig.
Hieronder een aantal sfeerbeelden (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)
Hieronder een aantal sfeerbeelden (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)
Abonneren op:
Posts (Atom)