16 mei 2015

Smet op geslaagde herinrichting Herentalsebaan.

De voet- en fietspaden op de Herentalsebaan werden een tijd geleden mooi heraangelegd maar op 1 kruispunt werd er toch een een misser van formaat gescoord.
Aan de oversteekplaats ter hoogte van het Mestputteke is de situatie er voor de voetgangers inderdaad niet op verbeterd maar verslechterd.  Er is zelfs sprake van een gevaarlijke toestand.
Het oude zebrapad is het zebrapad aangelegd in klinkers, dat ligt er nog steeds, maar dat wordt nu onderbroken door een vluchtheuvel met hoge boorden.  Dat is niet alleen verwarrend want niets wijst uit dat dat zebrapad niet meer gebruikt mag worden.
Het nieuwe (aan de voetgangerslichten), met verf geschilderd, is amper nog te zien.  De kasseien werden daar niet vervangen door klinkers of asfalt, wat zeker bij de tramsporen grote problemen veroorzaakt met rollators, steps, kinderwagens, … (alles met kleine wieltjes) die klem kunnen raken in de brede gleuven.. 
Aan de overzijde van de Herentalsebaan/Boterlaarbaan ligt een rusthuis, daar zijn heel wat mensen met rollators.
Kortom, een slordige afwerking te wijten aan een ondoordachte planning.

Het district moet hier bij deze onveilige toestand onmiddellijk actie ondernemen en niet wachten op de overdracht van de voormalige gewestweg naar de stad. Op alle andere kruispunten werd het fietspad en zebrapad op de rijweg wel heraangelegd.