17 maart 2005

VB en cultuurcensuur: ze blijven flirten

Wie dacht dat het VB tot betere inzichten was gekomen nadat ze de onzinnige schrapping van de districtssubsidies aan de zomerse vrijdagconcerten in het Rivierenhof ongedaan hadden gemaakt, is bedrogen uitgekomen. Het VB blijft het moeilijk hebben met eigentijdse cultuuruitingen zoals onlangs nog bleek bij hun eis om verschillende stadstheaters op droog zaad te zetten. Daarmee komen ze vervaarlijk dicht in de buurt van wat de Duitse bezetter zo'n 65 jaar geleden in Nederland probeerde met de "kultuurkamers" (enkel bij hen geregistreerde kunstenaars mochten nog optreden of geschriften publiceren, klik op de link in de titel van dit bericht).
In Deurne wil het VB nu opnieuw een begrotingswijziging laten goedkeuren waardoor ze de Rivierenhofconcerten onmogelijk maken. Volgens hen doet het district niet genoeg om sponsorgeld te verzamelen.
Walter Verbruggen, Groen! districtsschepen voor cultuur: ,,Ik heb er het volste vertrouwen in dat de provinciale diensten tijdig geld vinden. In Deurne hebben wij daar het personeel niet voor. We bezorgden de provincie een lijst met potentiƫle Deurnse sponsors. Begin mei maken we een nieuwe balans op. Ik ben ervan overtuigd dat we publicitaire steun zullen vinden. In het andere geval is de investering van 15.000 euro overheidsgeld echt heel gering voor acht prachtige zomeravonden vol gratis muziek.''

Geen opmerkingen: