29 september 2005

Snelle tramlijn 5 vanuit Deurne centrum naar stadscentrum

website lijn 12
Een voorstel van begin dit jaar van de Bond van trein- tram- en busgebruikers (BTTB) kreeg zopas de steun van Vlaams minister van Mobiliteit Katleen Van Brempt.

Een nieuwe lijn, tram 5 gedoopt, slaat 2 vliegen in 1 klap: de wegens succes overbelaste lijn 3 die grotendeels ondergronds van Merksem tot de grens met Beveren rijdt ontlasten en vanuit Deurne een snellere verbinding met het Antwerpse stadscentrum mogelijk maken (en verder via de premetrotunnel onder de Schelde). Tot nu toe kon dit ook al met tram (10 of 12) of lijnbus (via Turnhoutsebaan) maar het grote nadeel was dat die mee in de file staan of in het geval van tram 12 een grote omweg maken.

De nieuwe tramlijn 5 zou het traject van lijn 12 volgen van het Wim Saerensplein en ter hoogte van de Gryspeerstraat de premetrokoker achter de woningen in de Ten Eekhovelei induiken (met een halte Sportpaleis) om van daar af snel ondergronds naar linkeroever te sporen.

Gevolg hiervan is wel dat het traject van tramlijn 12 en 24 zal wijzigen. Dit alles zou op 1 maart 2006 in werking treden.

Oeps, schoonheidsfoutje: 't schijnt dat men in deze buurt allergisch is voor paars/wit, de nieuwe kleuren van deze tramlijn... :-(


Meer info bij www.vrtnieuws.net

De premetro aan het SportpaleisAntwerpen wordt een tramlijn rijker

De nieuwe lijn, nummer 5, zal Deurne-Noord via het
centrum van Antwerpen met Linkeroever verbinden.

lees meer

Geen opmerkingen: