17 februari 2007

Protest bewoners en districtsraad tegen sluiting postkantoor

Vrijdag 23 februari gaat het postkantoor op de Ten Eekhovelei dicht. Ook het postkantoor op de Vorsenkweekstraat sluit binnen drie maanden. Ondertussen werd 'ter compensatie' in Delhaize Bosuil op de Ter Heydelaan een PostPunt geopend. Een tweede PostPunt in de GB op de Lakborslei zou pas tegen juni opengaan.
Buurtcomités 't Schijntje en Kronenburg voeren donderdag 22 februari actie tegen de sluiting van het postkantoor op de Ten Eekhovelei. De districtsraad van Deurne vraagt het college ondertussen om er bij De Post op aan te dringen de sluiting met een jaar uit te stellen. Er zijn immers weinig bankkantoren en bankautomaten in de wijk en dat levert voor minder mobiele mensen problemen op.
Districtsraadslid Luce Jacobs (sp.a) diende donderdag op de districtsraad een voorstel tot advies in. "Wij vragen het college er bij De Post op aan te dringen de sluiting met een jaar uit te stellen", zegt hij.
Het voorstel werd unaniem goedgekeurd. PVDA+-Deurne heeft ondertussen 931 handtekeningen verzameld tegen de sluiting van de postkantoren. Ook de buurtcomités zijn een gelijkaardige enquête gestart. De actie donderdag wordt gesteund door Samenlevingsopbouw, sp.a, Groen! en PVDA+ en bewonersgroep De Drij Torekens.

Geen opmerkingen: