26 januari 2008

Vervangen esdoorns Boekenberglei

23 esdoorns op de middenberm van de Boekenberglei tussen de Jozef Verbovenlei en de Muggenberglei verkeren in slechte gezondheid en moeten vervangen worden. In het verleden werden reeds zieke exemplaren geveld. Op de foto’s is te zien hoe zwammen de bomen aantasten.
Omdat de bomen naast een tram-en rijbaan staan, is verkeersveiligheid een prioriteit. Deurne investeert daarom in een vervanging van de bomen. In totaal zullen er 26 nieuwe platanen worden geplant. Het betreft bomen die groot zullen worden maar een steil opgroeiende kruin hebben, waardoor de hinder voor tram-en rijbaan beperkt is. Er is gekozen voor grote bomen omdat de Boekenberglei een hoofdstraat en belangrijke invalsweg is . Bovendien staan er in de straat reeds grote eiken.
Vanaf begin maart zullen de werken worden uitgevoerd. De werken omvatten in hoofdzaak:

  • Het rooien van de bestaande bomen.

  • Het verwijderen van wortelblokken. 

  • Het planten van nieuwe bomen. 

  • Het uitvoeren van grondwerk.


Gedurende twee dagen zullen het autoverkeer en de bus een tijdelijke omleiding moeten volgen. Donderdag 6 maart 2008 zal een omleiding voorzien zijn langs de Menegemlei en de Waalhoftsraat. Vrijdag 7 maart zal het verkeer moeten omrijden langs de Muggenberglei, de Ravelsbergstraat en de Jozef Verbovenlei. Er zal tevens een parkeerverbod gelden tijdens de werkuren aan de kant waar wordt gewerkt gedurende de ganse duur van de werken. Tijdens de grond- en beplantingswerken zal het verkeer over een versmalde rijstrook kunnen rijden.

Geen opmerkingen: