17 oktober 2009

Oosterweel: Groen! brengt 300 fietsers tegen Lange Wapperbrug op de been

ANTWERPEN 17/10 (BELGA) = Ruim tweehonderd fietsers reden zaterdag door de Antwerpse binnenstad om hun nee-stem tegen het BAM-tracé te laten horen. Het initiatief ging uit van Groen! en werd gesteund door de actiegroepen Ademloos en sTraten-generaal.
"Met deze tocht willen we een laatste keer een duidelijk signaal geven naar de Antwerpenaar", vertelt Groen!-boegbeeld Freya Piryns.
"Tegelijkertijd kiezen we bewust voor een fietstocht omdat het voor ons niet ophoudt bij een discussie tussen tunnel of brug. De mobiliteitskwestie in en rond Antwerpen draait niet enkel rond auto's. Beter openbaar vervoer en betere fietsvoorzieningen zijn voor ons minstens even belangrijk."
Daarnaast bracht Piryns ook nog hulde aan de actiegroepen Ademloos en sTraten-generaaal. "Het is dankzij hen dat we zondag de kans krijgen om onze nee-stem uit te brengen. Dat is een overwinning voor de democratie en een duidelijk teken dat de burger veel meer betrokken wil zijn bij zulke grootschalige en ingrijpende projecten", aldus de Antwerpse politica. Zij rondt zaterdagavond haar campagne af met een tocht langs verschillende cafés. "Zo willen we ook de laatste twijfelaars overtuigen om zondag nee te stemmen", besluit Piryns.