20 april 2007

Stand van zaken heraanleg Turnhoutsebaan

De Lijn, Administratie Wegen en Verkeer (Vlaams Gewest) en stad Antwerpen zijn bezig met een heraanleg van de Turnhoutsebaan, tussen de Leeuwlantstraat en de Schotensesteenweg. In eerste instantie worden er nieuwe sporen geplaatst. Aansluitend wordt de riolering vernieuwd en het wegdek van gevel tot gevel heraangelegd: vernieuwing van rioleringen, voet- en fietspaden, parkeerstroken, rijbaan en verharding van de vrije tram- en busbaan. De heraanleg gebeurt volgens dezelfde principes als de tramverlenging naar Wijnegem, voorzien in het Masterplan Antwerpen.
Meer info: klik hier

Vanaf maandag 20 augustus start de opbraak van het wegdek in de Turnhoutsebaan, inclusief de kop van de zijstraten, aan de kant van de woningen. Eerst wordt het asfalt afgefreesd, dan worden de rioleringen aangelegd, gevolgd door de funderingen.

De aannemer start aan de kant van de Leeuwlantstraat en gaat zo richting Schotensesteenweg tot aan huisnummer 353. De kruispunten met de Leeuwlantstraat, Ter Rivierenlaan, Venneborglaan en Michiel Melynstraat worden tijdelijk doodlopend. Er wordt een terugkeermogelijkheid gecreƫerd aan de kop van de zijstraten.

Eveneens vanaf 20 augustus start de betonnering van de tram- en busbaan. Begin september - en ten laatste op 10 september - zal er opnieuw verkeer mogelijk zijn in beide richtingen over de Turnhoutsebaan. Zowel stadin- als staduitwaarts verkeer rijdt dan aan de kant van het Rivierenhof. Ook de bussen rijden dan terug hun gewone traject, aan de zijde van het park.

Als alles volgens planning verloopt, is de heraanleg van de wegenis aan de kant van de woningen klaar op 16 oktober. Vanaf 17 oktober wordt gestart aan de kant van het Rivierenhof. Stadinwaarts verkeer rijdt dan over de nieuwe rijbaan aan de kant van de huizen. Staduitwaarts verkeer wordt over de tram- en busbaan geleid.

Plaatselijk verkeer wordt toegelaten maar zal zeer moeilijk verlopen. Het verkeer in de werfzone tussen 7 uur en 16 uur wordt tot een minimum te beperkt.
http://www.antwerpen.be/smartsite.dws?ch=BTH&id=15037&rec=34004

Voor enkele foto's van de werken kan, klik hieronder
http://www.delijn.be/antwerpen/werkenturnhoutsebaan.asp

Geen opmerkingen: