26 oktober 2007

Ook minder snel kom je er wel

Maak gratis je eigen affiche voor meer verkeersveiligheid (klik op de titel van dit bericht).

De stad Antwerpen en de lokale politie lanceren een unieke eindejaarscampagne rond verkeersveiligheid. Uniek omdat elke Antwerpenaar, elk bedrijf, elke school, elke straat, een eigen affiche kan maken. Wie zo'n bijzondere affiche wil, moet zijn gegevens invullen via de computer, een foto opladen van bijvoorbeeld zijn voetbalclub of van zichzelf en de buren, en alles elektronisch doorsturen. De stad doet de rest en bezorgt je een paar dagen later dertig affiches.

Als je op de titel van dit bericht klikt kom je op de website waar je op een erg gebruiksvriendelijke manier je eigen affiche kan maken en een foto opladen. Bellen kan ook voor een affiche, naar het gratis nummer 0800/62.123. De actie loopt tot 30 november.
Alles draait bij de nieuwe campagne om verkeersveiligheid en overdreven snelheid. Cijfers tonen immers aan dat maar liefst 30% procent van alle ongevallen te wijten is aan te hoge snelheid. Deskundigen zeggen dat als de gemiddelde snelheid teruggebracht zou worden met 1 kilometer per uur, dat 3% minder ongevallen zou opleveren. Als we allemaal tien kilometer per uur langzamer rijden, gebeuren er 30% minder ongevallen.

Bij eerdere campagnes rond verkeersveiligheid richtte de stad of de lokale politie zich altijd rechtstreeks tot autobestuurders. Maar dat is deze keer anders. Nu is het de Antwerpenaar zélf die de weggebruiker aanspreekt. Niet meer de stad of de politie vragen de bestuurders om zich aan de regels te houden, maar wel de kinderen uit een straat, de leden van een voetbalclub of de kleuters van een schooltje. De slagzin die op alle affiches terugkomt, is: 'Merci om wat trager te rijden'.

Geen opmerkingen: