10 mei 2008

Participatiemaatschappij Vlaanderen ziet geen rendabele toekomst voor luchthaven DeurneVoor de zoveelste keer komt uit een ernstig onderzoek naar voor dat er geen rendabele toekomst is voor de luchthaven van Deurne. Voor de zoveelste keer reageert de lobby bij monde van minister-president Peeters even laconiek als arrogant dat "sluiten geen optie is" en dat ze al een plan B op zak hebben om het ontbrekende geld van de private sector voor de "publiek"-private samenwerking uit uw zak te betalen.
Want de diamantsector wil niet meer te betalen. Meer nog, zij hebben de luchthaven niet meer nodig, niettegenstaande zij vroeger beweerden dat het vliegtuig (vanuit Deurne) het enigste veilige transportmiddel was. Daarmee breken zij natuurlijk een gegeven woord, iets wat in de diamantwereld niet echt gebruikelijk is. Of was het toenmalige akkoord enkel wat windowdressing en gebouwd op los zand? Het zat er natuurlijk aan te komen. Het zogenaamde akkoord over de publiek-private samenwerking werd afgesloten toen de bestuursleden van de toenmalige Hoge raad voor de diamant volop vechtend over de grond rolden...
Ondertussen bouwt men volop verder aan de spooraansluiting van Antwerpen naar de luchthaven van Zaventem. Vlaamse regering, wordt wakker!

Geen opmerkingen: