09 juni 2013

Drogredenen om voorstel Groen af te wijzen.Walter Verbruggen (Groen) had de Deurnese fietsstraatprimeur graag aan de Van Hersbekelei gegeven. ‘Dat is een kleine verbindingsstraat tussen de Boekenberglei en de Van Notenstraat in Deurne-Zuid. Dagelijks passeren daar tientallen fietsers op weg naar school of werk om door het Boelaerpark een hoek af te snijden. Maar doordat dit straatje geen toegelaten tweerichtingsverkeer voor fietsers heeft en bovendien het wegdek in erbarmelijke staat is, rijdt iedereen met de fiets op het voetpad. Voor ons is dit een testcase om te zien of het nieuwe bestuur het serieus meent met die fietsstraten.’

Een fietspad (de "oplossing" van de meerderheid) in de Van Hersbekelei zal ongetwijfeld ook nooit aangelegd worden omdat dan parkeerplaatsen moeten sneuvelen. De drogreden dat fietsers in de richting van de Boekenberglei gevaar zouden lopen omdat ze het kruispunt zouden kunnen oprijden als het groen is voor de auto’s is nonsens, dat is op te lossen met 1 verkeerslicht voor fietsers of wat verf op het wegdek om de fietsers naar het bestaande verkeerslicht toe te leiden.
De andere straten fietsstraten noemen is ronduit belachelijk: de Boekenberglei, Dascottalei, een fietsstraat noemen (= een straat waar auto's te gast zijn en voorrang moeten verlenen aan fietsers)? Tjerk Sekeris heeft het gewoon niet begrepen.

zie artikel Het Nieuwsblad: