21 mei 2010

Gazet van Antwerpen: Deurne krijgt een speelbos


De stad Antwerpen gaat een terrein van vier hectare kopen op de site Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg om er een speelbos in te richten. De beslissing moet enkel nog bekrachtigd worden door het college. Dat vertelde schepen Ludo Van Campenhout (Open Vld) op de algemene vergadering van het masterplan voor de site.
De eerste reacties uit de buurt zijn positief. Jan Mertens, die lid is van de participatiestuurgroep voor de site, hoorde de aankondiging op de vergadering en was er zo tevreden over dat hij het nieuwtje prompt op Facebook zette.
Ook groepsleider Eric De Wolf van de 43ste Sint-Rumoldusscoutsgroep is opgetogen. "Hier op deze site hebben vier jeugdbewegingen hun lokalen", zegt hij. "Als wij eens voluit in het groen willen spelen, moeten wij naar het Rivierenhof afzakken. Dan moet je wel telkens de Ruggeveldlaan oversteken. En dat is best een gevaarlijke baan. De andere groepen gaan ook wel eens spelen in het gebied van Ertbrugge, maar dan moet je de gevaarlijke August van de Wielelei oversteken. Daar zijn niet eens verkeerslichten."