11 mei 2010

Rivierenhofloop lokt massa lopers

Na enige twijfel kwam een flauw zonnetje de deelnemers van de Rivierenhofloop aanmoedigen. Maar liefst 1076 lopers hebben vanmiddag meegelopen met de familieloop in het Deurnse Rivierenhof. Dat betekent een nieuw record voor deze jaarlijkse parkloop.
Na het recordaantal inschrijvingen van vorige editie, waren dit jaar de verwachtingen voor de Rivierenhofloop hoog gespannen. Ook dit jaar is deze loopwedstrijd niet onopgemerkt voorbijgegaan. Vanuit heel Vlaanderen en zelfs Nederland stonden op zaterdag 8 mei 2010 heel wat lopers aan de startstreep om het beste van zichzelf te geven. 717 voorinschrijvingen en 359 inschrijvingen op de dag zelf, zorgden ervoor dat de Rivierenhofloop dit jaar weer een groot succes werd.
Bij een loopwedstrijd horen natuurlijk ook winnaars en die zijn er in elke discipline. Bij de Kidsrun mochten verschillende deelnemertjes een gouden medaille mee naar huis nemen. Bij de 5 km voor de vrouwen was het An Aernouts die het eerst over de eindmeet kwam. Onder de mannen was dat Zeinuouri Bilal. Van de lopers die zich aan de 10 km waagden, legden Katrien Verspauwen voor de vrouwen en Hicham Migou voor de mannen het snelst het traject af.
Onder de zwoegende sportievelingen ook enkele moedige districtsschepenen. Walter Verbruggen (10 km) en Ariane Van Dooren (5 km) zetten hun beste beentje voor en volbrachten het parcours met vlag en wimpel. Meteen een mooi symbool voor de sportieve ambities van Deurne.