19 februari 2013

Op 4 maart starten de werken voor Livan, de tramverbinding tussen de P&R aan de rotonde in Wommelgem en het centrum van de stad.

Wat is Livan?

De metrotunnel onder de Turnhoutsebaan wordt verder afgewerkt zodat hij in gebruik kan worden genomen. Op de Herentalsebaan ter hoogte van de Zwitserse Apotheek komt er een in- en uitrit voor de metro. Er komt een trambedding op de Florent Pauwelslei. De straat wordt ook van gevel tot gevel heraangelegd. Op de Ruggeveldlaan komt er een groene trambedding op de middenberm. Vanaf de Ruggeveldlaan, parallel met de E313, lopen er tramsporen naar de P&R in Wommelgem. Metrostation Zegel, aan de Zegelstraat, wordt volledig afgewerkt. Niveau -1 van metrostation Astrid wordt afgewerkt en de rest van het station wordt gerenoveerd.


Fasering

De werken verlopen in verschillende fases. De aannemer start op de Ruggeveldlaan. Aansluitend volgen de werken op de Florent Pauwelslei. De werken aan de metrotunnel onder de Turnhoutsebaan en de stations worden tegelijk met de andere fases uitgevoerd en duren de hele werfperiode van 24 maanden.


Minder Hinder

Tijdens de werken op de Ruggeveldlaan blijft er telkens één rijstrook in beide richtingen open. Woningen, scholen, bedrijven blijven bereikbaar. De fiets- en voetpaden behoren niet tot de werfzone en blijven dus toegankelijk.

De werken voor de tunnel vinden hoofdzakelijk onder de grond plaats. De metro-inrit op de Herentalsebaan wordt tijdens de bouwfase gebruikt als toegang voor werfverkeer.


Infotentoonstelling

De Lijn nodigt u uit op een infotentoonstelling over de werken. Die vindt plaats in het Sportpark Ruggeveld in Deurne.

Voor omwonenden 26 februari van 19.30 tot 21.30 uur

Voor handelaars 27 februari van 18.00 tot 21.00 uur


Vragen?

Hebt u vragen over de werken? Dan kunt u mailen naar livan@delijn.be of bellen naar de LijnInfo op het nummer 070 220 200 (0,30€/min). U kunt ook een kijkje nemen op onze website www.delijn.be/livan.