13 februari 2012

Reizende infotentoonstelling over nieuwe spoorverbinding en verbreding E313

Waar komt de tweede spoorweg naar de haven en wat zijn nu die nieuwe plannen met de E313/E34? Over deze twee belangrijke mobiliteitsprojecten werd gisteren voor de Antwerpenaren een infomarkt georganiseerd in CC Deurne. Volgens de voorgestelde plannen van Infrabel voor de nieuwe spoorverbinding zou die, wat betreft Deurne, volledig ondergronds aangelegd worden (onder meer uit noodzaak, om diep genoeg onder het Albertkanaal en verder de E313 te geraken).

A102?
Er is echter ook nog het tracé van de A102-autoweg waarover al een tijdje sprake is, de noordelijke verbindingsweg tussen de rotonde van Wommelgem en de E19, die ook op dat tracé zou worden aangelegd en waarover er op de infotentoonstelling nog niets te horen of te zien viel. Die moet voor Groen! ook maximaal ondergronds, met zo min mogelijk op- en afritten. Die moet bedoeld zijn om zoveel mogelijk verkeer vanaf Wommelgem af te leiden zodat er minder wagens over de kleine ring rijden en deze dan overkapt kan worden.

Verbreding E313/E34
"Het standpunt van het districtsbestuur van Deurne over de E313/E34 is al langer bekend", zegt districtsschepen Walter Verbruggen (Groen). "Ook wij pleiten voor de ondertunneling van de E313 aan het Rivierenhof. Om het park maximaal te ontzien, moet dat door middel van een geboorde tunnel."

De volgende infomarkten over de tweede spoortoegang en de verbreding van de E313/E34 vinden plaats op zaterdag 18 februari in CC De Mol in Lier, op zondag 19 februari in Den Boomgaard in Broechem en op zondag 4 maart in CC De Vooruit in Boechout, telkens van 10 tot 17 uur