01 februari 2005

Advies over verlenging tramlijn 12

De Deurnese districtsraad kan in verband met het dossier over de verlenging van tramlijnen 10 en 12 alleen advies uitbrengen. In december werd over de verlenging van tram 10 nog een positief advies gegeven. Over de verlenging van tramlijn 12, verdaagd in december, werd in de districtsraad daarentegen een pittige discussie gevoerd.
Groen! Deurne blijft voorstander van het project dat een flinke verbetering kan meebrengen voor de leefbaarheid van de betrokken straten (Ruggeveldlaan/August Van de Wielelei/Turnhoutsebaan en de mobiliteit. Natuurlijk kan er rekening gehouden worden met terechte opmerkingen van omwonenden, maar dat het aantal parkeerplaatsen vermindert is niet waar, evenmin dat er minder bomen zouden overblijven. Wel verschuift een aantal parkeerplaatsen, maar daar kan mits constructieve dialoog nog een oplossing voor gevonden worden.
Een compromisvoorstel om tramlijn 12 te laten eindigen op de Ruggeveldlaan ter hoogte van de skipiste is nutteloos en zadelt de stad enkel op met een hele hoop kosten want dit is niet voorzien in het Pegasusplan van De Lijn, waarvoor er wel engagementen zijn aangegaan.